В Answear вярваме, че грижата за всеки от нашите пазари, както и грижата за околната среда са отговорност на всеки бизнес.

Ние сме верни на принципите си и се опитваяме да работим постоянно в посока на подобряване на услугите, опаковките и бизнеса ни, така че да помогнем бъдещето на околната среда и следващите поколения. Бихме искали да работим активно с местните общества, да инвестираме в младите таланти и да се фокусираме върху устойчив и щадящ бизнес модел.

Благодарим на клиентите и служителите ни, че ни мотивират всекидневно.

1

Социална отговорност

Бихме желали да развием социална отговорност във всеки аспект на бизнеса ни: на първо място в човешкия фактор, като се ангажираме с благотворителни инициативи и подпомагаме развитието на младите.

2

Грижа за планетата

Една от най-важните задачи, а и отговорност за нас като компания, е да изградим стратегия за по-устойчиво и отговорно производство, за да намалим последствията, които често модната индустрия предизвиква върху околната среда. Предизвикателство е постоянно да търсим иновации и решения в тази посока.

Рециклиране

През 2020год. променихме опаковките си и започнахме да работим само с рециклиран картон. Опаковките ни могат да се използват многократно и са сертифицирани от FSC.

Материали

Включихме редица екологични платове, като линоцел, лен, органичен памук, модал и бамбук в предложенията си.

Устойчивост

Предлагаме все повече марки и продукти, създадени с идеята за бавна мода и по-дълго ползване.

Без изделия с косъм

През 2020г. се присъединихме към компаниите, сертифицирани и решени да не търгуват с изделя с косъм. Получихме сертификат от фондация “Open Cages”.

Стегнато производство

За собствената си марка работим с така нареченото “стегнато производство”: стараем се да не произвеждаме по-големи от търсените количества, намалихме използването на вода и електричество, което ни позволява да предлагаме разумни цени и да се фокусираме върху нуждите и търсенията на потребителите ни.

3

Близо до хората

Работим по множество инициативи и проекти, които не са свързани конкретно с модата. Опитваме се да се включваме в ревалентни за обществото ни каузи.

Стоим твърдо зад бъдещето

Проекти като “Project Packshot” или “Битката на стилистите” даде възможност на десетки млади хора, фотографи и стилисти, да демонстрират и докажат уменията си на няколко пазара. Ще продъжлим да инвестираме в младостта и таланта.

Благотворителни инициативи

В Полша, където е централата на Answear, служителите регулярно участват в различни благотворителни инициативи. През 2021г. Answear България организира стен ъп женско шоу, с участието на 5 жени (Гери Турийска, Оля Малинова, Красимира Хаджииванова, Алекс Раева и Пам Велдис), приходите от чийто билети, както и приходите от колекциата за този сезон на answear.LAB, бяха предоставени на “Български фонд за Жените” и фондация “Оле Мале”.

Copyright 2010-2021 ANSWEAR.bg

Присъединете се към нас
и ни последвайте: